Matematik

Hjemmeopgave hf c lining modstand temperatur

08. oktober 2011 af truttifrut (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej ! Kan nogen hjælpe mig ?? Er desværre helt lost.....

For en bestemt kobbertråd kan sammenhængen mellem den elektriske modstand og temperaturen udtrykkes ved formlen      

y=0,218x+56,

Hvor x er temperaturen (målt i C grader), og y er modstanden (målt i ohm).

 

a)  Hvad fortæller tallene 0,218 og 56 om sammenhængen mellem modstanden og temperaturen ?

b) Ved hvilken temperatur er modstanden 65 ohm ?

Jeg vil blive super glad, hvis der er nogen der kan hjælpe mig..

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

a) Modstanden stiger med 0,218Ω, når temperaturen stiger med 1ºC . Modstanden er 56Ω, når temperaturen er 0ºC.

b) Løs nu selv ligningen y = 65 .


Svar #2
08. oktober 2011 af truttifrut (Slettet)

Tusinde tak for svar.. Jeg er mega dårlig til at forstå lininger, men jeg har prøvet at regne b) ud og får den til

9=0,218x kan du fortælle mig om det er rigtigt..Du kan ikke uddybe svarene lidt bedre .....


Svar #3
08. oktober 2011 af truttifrut (Slettet)

Eller måske blir`det -8,782x ??


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du løser ikke ligningen helt. Se her

65 = 0,218x + 56 , hvoraf

x = (65 - 56) / 0,218 = 9 / 0,218 = 41,3ºC .


Svar #5
08. oktober 2011 af truttifrut (Slettet)

Kan godt se jeg er umulig til det ...... Men du skal have tusinde tak for hjælpen, det var dejligt...Har du mod på, at hjælpe mig med det sidste ??

Antallet af landbrug i Danmark kan for perioden 1983-2000 med god tilnærmelse beskrives ved modellen

 

y=-2600x+98680,

hvor y er antallet af landbrug, og x er antal år efter 1983.

 

a)  Hvad fortæller tallene -2600 og 98 680 om antallet af landbrug i perioden 1983-2000 ?

 

b)  Hvor mange landbrug vil der være i 2010, hvis denne udvikling fortsætter ?

 

c)  Hvornår kommer antallet af landbrug under 40 000, hvis denne udvikling fortsætter ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Opgaven indeholder samme problemstilling som den første.

a) burde du være i stand til at løse.

b) Indsæt x = 27 i ligningen for y .

c) Løs igen ligningen y = 40 000 .


Svar #7
08. oktober 2011 af truttifrut (Slettet)

a)   Jeg har prøvet, men det falder mig meget svært...

Tallene fortæller at der er en stigning på :  y=-2600x+ 98680

-98680+y=2600x  Jeg kan da ikke trække noget fra, når det hedder x eller y, med mindre jeg har det samme på den anden side vel ??


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7

a) Antallet af landbrug falder med 2600 for hvert år efter 1983 . Antallet af landbrug i 1983 er 98 680 .


Svar #9
08. oktober 2011 af truttifrut (Slettet)

Mange tak, er det så simpelt et svar på a ???


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#9

Ja.


Svar #11
08. oktober 2011 af truttifrut (Slettet)

I b skriver du, at jeg skal indsætte x=27 i ligningen for y... Vil det sige at ligningen ser sådan ud:

y=27(-2600)+98680  ??


Brugbart svar (1)

Svar #12
08. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#11

Ja, du skal så regne udtrykket.


Svar #13
08. oktober 2011 af truttifrut (Slettet)

Er c) sådan ??    40000=27(-2600)+98680 ??


Brugbart svar (1)

Svar #14
08. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#13

Nej, du finder ligningen

40000 = -2600·x + 98680 ,

som du så skal løse.


Svar #15
08. oktober 2011 af truttifrut (Slettet)

Ved du hvad, jeg er meget glad for din hjælp, tusinde tak ... Jeg skal ikke forstyrre dig mere, du må have en rigtig god weekend.


Skriv et svar til: Hjemmeopgave hf c lining modstand temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.