Matematik

opløs tæller og nævner i faktorer

08. oktober 2011 af isaksen85 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

 

Jeg har et problem med at opløse tæller og nævner i faktorer og forkort mest muligt.

Min cas. sige x+4/x+2

 

Og jeg får det ikke til det samme.

 

Kan nogen vise mig hvordan min cas kommer frem til det.

 

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Untitled 1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2011 af Walras

Kan din lommeregner snakke?

(3x2+6x-24)/(3x2-12)=3(x2+2x-8)/(3(x2-4))=(x2+2x-8)/(x2-4)=(x+4)(x-2)/((x+2)(x-2))=(x+4)/(x+2)


Svar #2
08. oktober 2011 af isaksen85 (Slettet)

Ja den er rimelig smart. NEJ skrivefejl :-D

 

Men mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: opløs tæller og nævner i faktorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.