Matematik

en lille mat opgave - kan du hjælpe?

09. oktober 2011 af nini66 (Slettet)

Hej alle :)

kan i hjælpe mig, med en lille opgave, som lyder sådan

tegn grafen for funktionen f givet, ved f (x) = -x+4 for -1<x<4

?????????


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Grafen er en ret linie. Bestem koordinaterne for to punkter på linien, tegn linien, og begræns den til x-koordinaterne mellem 1 og 4 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2011 af Walras

Tegn et koordinatssystem. Tegn nu punkterne (-1,5) og (4,0) med en "åben prik". Træk en linie imellem disse punkter, der har hældningen -1 (dvs når du går 1 ud af x-aksen, skal du også gå 1 ned af y-aksen).


Svar #3
09. oktober 2011 af nini66 (Slettet)

jamen hvordan ved jeg at det er de to punkter jeg skal tegne? og hvilken af dem skal være åben :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er et forslag til to punkter. De to punkter svarer til endepunkterne for intervallet ]-1 ; 4[ , og begge punkter tegnes åbne.


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. oktober 2011 af Walras

Da -1<x<4 skal begge punkter være åbne, da ingen af punkterne er med i funktionen definitionsmængde. Men du skal vide, hvad endepunkterne (som så ikke er med) er. Indsæt x=-1 og x=4 i f(x), da finder du, at f(-1)=5 og f(4)=0, hvorfor du skal tegne (-1,5) og (4,0).


Svar #6
09. oktober 2011 af nini66 (Slettet)

mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: en lille mat opgave - kan du hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.