Fysik
Opgave, Tivoliballon..
02. juni 2005 af
Dudu88 (Slettet)
Har brug for hjælp til denne opgave..
Hvilken nyttelast kan denne ballon løfte, hvis den (med samme heliumdensitet) er blæst op til rumfanget 5,0 Liter?
Svaret: 3,5 g
Fakta om ballonen:
m(Hylster) = 0,0015 kg
Rho(Gas) = 0,20 kg/m^3
Rho(Luft) = 1,20 kg/m^3
Hvilken nyttelast kan denne ballon løfte, hvis den (med samme heliumdensitet) er blæst op til rumfanget 5,0 Liter?
Svaret: 3,5 g
Fakta om ballonen:
m(Hylster) = 0,0015 kg
Rho(Gas) = 0,20 kg/m^3
Rho(Luft) = 1,20 kg/m^3
Svar #1
02. juni 2005 af LanioX (Slettet)
Opdriften på ballonen er givet ved
F(opdrift) = (rho(luft) - rho(gas))*V*g
som i dit tilfælde giver en opdrift der kan bære 5g. Hylsteret vejer 1,5g og der er så 3,5g tilbage til nyttelast.
F(opdrift) = (rho(luft) - rho(gas))*V*g
som i dit tilfælde giver en opdrift der kan bære 5g. Hylsteret vejer 1,5g og der er så 3,5g tilbage til nyttelast.
Skriv et svar til: Opgave, Tivoliballon..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
