Matematik

Matematik fsa blækregning!! vigtigt!

09. oktober 2011 af juliebruun1997 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg sidder og kan ikke få mit stykker til at passe..

Det er opgave: Fredericia - Før og nu opg. 3.5 og 3.6?? 
Nogen der kan hjælpe! skal aflevere imorgen.. Kan ikke få mine udregninger til at passe med 9%??

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvor er opgaven ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Opgave 3.6:

Del dem ind i tre figurere, kvartcirkel, retvinklet trekant og rektangel.

1000 m = 5,7 cm på kortet.
1 cm = 1000/5,7
1 cm = 175,4385965 m

Benyt så formlerne for de enkelte figurer til at beregne arealet, læg dem sammen til sidst, og skriv hvad du får, så vi kan tjekke efter.


Svar #3
09. oktober 2011 af juliebruun1997 (Slettet)

Jeg kan ikke lige finde opgavehæftet på nettet?

 


Svar #4
09. oktober 2011 af juliebruun1997 (Slettet)

i min kvartcirkel har jeg skrevet : (6,1*6,1*3,14)/4=29,21 (29,21*??)/1000=??? Er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#4

Hvad har du fået arealet til for kvartcirklen?

Og nej, #4 ser desværre ikke rigtig ud.


Svar #6
09. oktober 2011 af juliebruun1997 (Slettet)

1,4605 ? :-)

 

Svar #7
09. oktober 2011 af juliebruun1997 (Slettet)

Ved du så hvad jeg skal skrive ? Har målt at radius er 6,1 cm.. men jeg ved ikke hvad jeg skal skrive i målestoksforholdet?

 

Brugbart svar (1)

Svar #8
09. oktober 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#7

Hmm, det kan vist blive nødvendigt med et eksempel, ellers kan det tage laaang tid...

Jeg giver dig svaret for den første figur, trekanten:

Formlen for arealet af en trekant: Areal = 0,5 * h * g

0,5 * ( 4,3 cm * 175,4 ) * ( 2 cm * 175,4 ) = 132 290,2 m2

132 290,2 / 1000 000 = 0,132 km2

Find nu arealet for de to andre figurer.


Svar #9
09. oktober 2011 af juliebruun1997 (Slettet)

Hvorfor ganger du med 175,4?

 

 

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. oktober 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#9

Fordi man omregner forholdet på kortet om til forholdet i virkeligheden, derfor. Men drop nu de spørgsmål til sidst og lav opgaven...

Du ved jo til sidst om du har beregnet rigtigt, når den samlede areal skulle give så vidt jeg husker 1,32 km2 eller så noget...


Svar #11
09. oktober 2011 af juliebruun1997 (Slettet)

Har fundet ud af det nu.. Men på en anden måde...

 

 

Skriv et svar til: Matematik fsa blækregning!! vigtigt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.