Matematik

x og y

10. oktober 2011 af Edawon (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal bestemme ligningen for sammenhængen, når 

x: 7.5

y: 2

 

Og så skal jeg udregne y, når x: 0.5

 

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det. er der nogle der kan hjælpe mig med det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Er det de eneste oplysninger, du har?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvilken sammenhæng er der tale om? Er x og y ligefrem proportionale?


Svar #3
10. oktober 2011 af Edawon (Slettet)

Nu skriver jeg lige det hele ned: 
 

Y er omvendt proportional med x.
Til x-værdien 7,5 svarer y-værdien 2.

Bestem ligningen for sammenhængen?

Udregn y, når x=0.5

Det er de eneste informationer jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er jo en vigtig oplysning, som du ikke havde nævnt i #0 :

y er omvendt proportional med x.

Benyt, hvad det vil sige, at y og x er omvendt proportionale.


Svar #5
10. oktober 2011 af Edawon (Slettet)

Kan du forklare det på en anden måde? Og hvordan linjestykket skal se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

#5:

x og y er omvendt proportionale:

x*y = k


Svar #7
10. oktober 2011 af Edawon (Slettet)

Mange tak for det. Der var lige et spøgsmål til

jeg skal udregne y, når x= 0.5?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja. Isoler y som funktion af x, og indsæt værdien for x .


Svar #9
10. oktober 2011 af Edawon (Slettet)

Kunne jeg få en forklaring på en anden måde? og en forklaring på hvordan jeg skal skrive det op, fordi det er det jeg har problemer med.


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er oplyst, at x og y er omvendt proportionale, så sammenhængen mellem x og y har formen

x·y = k

Benyt den givne oplysning

"Til x-værdien 7,5 svarer y-værdien 2."

til at bestemme k, og indsæt så til sidst x = 0.5 og beregn den tilhørende y-værdi.

Du burde være i stand til at læse og følge disse instruktioner.


Svar #11
10. oktober 2011 af Edawon (Slettet)

Du forklarer jo ikke hvordan ligningen skal se ud? 
Du skriver " Til at bestemme k, og indsæt så til sidst x=0.5 "
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er da skåret ud i pap ovenfor, at ligningen har formen

x·y = k

Du skal så benytte en oplysning i opgaven til at bestemme værdien af k . Det fremgår, at produktet af de sammenhørende værdier af x og y er konstant, og denne konstant blev kaldt k .

Når man så senere får en anden værdi af x, kan man derefter beregne den tilhørende værdi af y .


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Det, som Andersen11 siger, er helt rigtigt.
Her kommer det med andre ord og mere pap:

Indsæt 7,5 på x-pladsen og 2 på y-pladsen i udtrykket  x·y = k.
Regn ud hvad k er ved at gange sammen.

Nu har du din formel x·y = det tal, du kom frem til.

Dernæst indsætter du x=0,5 på x-plads i din formel, og isolerer y (ved at dividere med x på begge sider).
Så kan du regne y ud.


Svar #14
10. oktober 2011 af Edawon (Slettet)

Okay. Tak for det


Skriv et svar til: x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.