Matematik

Find x

10. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

8  = 2,4657 * ln(x) - 6,2534

Hvordan finder jeg x?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt at eln(x) = x .


Svar #2
10. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Hvordan det? Kan du skrive hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du skal have ln(x) isoleret på den ene side af lighedstegnet. Dernæst benytter du regnereglen angivet i #1.


Svar #4
10. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Hvad skal ln(x) være lig med?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Du har at

8 = 2,4657·ln(x) - 6,2534 , hvor så

ln(x) = (8 + 6,2534) / 2,4657 = 14,2534 / 2,4657 = 5,78


Svar #6
10. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Ok så får jeg In(x) =5,78067

Hvad gør jeg så?


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Benyt nu det gode råd i #1.


Svar #8
10. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Tak. xD


Svar #9
10. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Så får jeg jo stadig 5,78067


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er den samme opgave, som du har kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1084129 , hvor du også har fået detaljeret hjælp. Det er kun forvirrende for alle, når du kører den samme opgave i flere tråde samtidig.


Skriv et svar til: Find x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.