Matematik

Hjælp til matematik aflevering

10. oktober 2011 af nannakildegaard (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. 
Er nået til den sidste opgave i min aflevering og sidder nu helt fast.
 

Opgaven lyder sådan:
Beskriv denne lignings graf
Ligningen: C=(T-33) * (0,48 + 0,45 * kvadratrod af 16 - 0,044 * 16) + 33
 

Hvordan beskriver man en lignings graf??
 

på forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2011 af peter lind

Du kan hente graph gratis på nettet. Den kan tegne grafen for dig. Du kan evt. også reducere en del først


Svar #2
10. oktober 2011 af nannakildegaard (Slettet)

Skal ikke tegne, men beskrive..


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. oktober 2011 af peter lind

Ja men når du ser grafen kan du se hvad det er og dermed få hjælp til din beskrivelse.


Svar #4
10. oktober 2011 af nannakildegaard (Slettet)

Bliver stadigvæk nød til at beskrive hvordan jeg har gjort... 
- Da det er en tidligere eksamensopgave går jeg ud fra at de har tænkt at man ikke skal bruge internet eller computer til den. :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen har formen

C = a·T + b

så grafen kan jo beskrives som en ret linie.


Svar #6
11. oktober 2011 af nannakildegaard (Slettet)

Er ikke med?


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Grafen for den funktion, du definerede i #0

C=(T-33) * (0,48 + 0,45 * kvadratrod af 16 - 0,044 * 16) + 33

er en ret linie. Funktionen har jo formen C = a·T + b .


Svar #8
12. oktober 2011 af nannakildegaard (Slettet)

Også hvis :
T= Den målte temperatur

Og 16= Vindhastigheden i m/s


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Udtrykket, som du skrev det, har den angivne form i #7, uanset hvilken betyning du tillægger konstanterne og de variable.


Svar #10
12. oktober 2011 af nannakildegaard (Slettet)

Forstår det stadig ikke... - hvordan ved du så at det er en ret linje. Ja jeg lyder nok lidt blank, men det er svært når det er noget man ikke har arbejdet med før. Er den første parentes a og den anden t og 33 B eller hvordan?

Svar #11
12. oktober 2011 af nannakildegaard (Slettet)

Forstår det stadig ikke... - hvordan ved du så at det er en ret linje. Ja jeg lyder nok lidt blank, men det er svært når det er noget man ikke har arbejdet med før. Er den første parentes a og den anden t og 33 B eller hvordan?

Brugbart svar (1)

Svar #12
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

I dit udtryk har du en variabel C der afhænger af en variabel T, og man kan se, at det er et lineært udtryk i T af den form

C = a·T + b

hvor a = (0,48 + 0,45 * kvadratrod af 16 - 0,044 * 16) og

b = -33 * (0,48 + 0,45 * kvadratrod af 16 - 0,044 * 16) + 33


Svar #13
13. oktober 2011 af nannakildegaard (Slettet)

Nåår tak for hjælpen og tålmodigheden

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. maj 2012 af theodordj210

hej er nået til en opg i min afleverings matematik og kan ikke regne den ud og har spurt mine forældre men de kunne heller ikke jeg sender den lige og ja jeg ved den er sikke meget nem og så´n men er bare låst fast

3) 10x – 3(2x + 5) = 21

hved ikke hvad der skal stå mellem 3 og parrentsen er fulstædig blank...... 

kan du pls hjælpe mig :P

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. maj 2012 af theodordj210

#14


hej er nået til en opg i min afleverings matematik og kan ikke regne den ud og har spurgt mine forældre men de kunne heller ikke jeg sender den lige og ja jeg ved den er sikke meget nem og så´n men er bare låst fast

3) 10x – 3(2x + 5) = 21

hved ikke hvad der skal stå mellem 3 og parrentsen er fulstædig blank...... 

kan du pls hjælpe mig :P

 


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. maj 2012 af theodordj210

#15


#14


hej er nået til en opg i min afleverings matematik og kan ikke regne den ud og har spurgt mine forældre men de kunne heller ikke jeg sender den lige og ja jeg ved den er sikke meget nem og så´n men er bare låst fast

 10x – 3(2x + 5) = 21

hved ikke hvad der skal stå mellem 3 og parrentsen er fulstædig blank...... 

kan du pls hjælpe mig :P

 


Brugbart svar (0)

Svar #17
21. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14, #15, #16

Der er ingen grund til at gentage opgaven flere gange.

Gang ind i parentesen, hæv parentesen, isoler led med x på venstre side, og find så x.

Opret en ny opgavetråd, når dit spørgsmål ikke har noget med den foregående diskussion at gøre, i stedet for at hægte dig på en anden opgavetråd.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.