Matematik

matematik problem.

11. oktober 2011 af aastrup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt svær ved en opgave, så det kunne være dejligt, hvis en gad at hjælpe mig (:

 

En efterspørgsel funktion f(x) er givet ved:

f(x) = 1000 - 0,25x

hvor x er prisen i kroner og f(x) er mængden i stk.

a) bestem funktionsudtrykket for den inverse funktion

 

På forhånd tak! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Isoler x som funktion af y af ligningen y = 1000 - 0,25x .


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2014 af Kristianstudenten (Slettet)

Hejsa alle skønne mennesker! Jeg sidder og sveder over opgavearket omhandlende "markus svømmetræning,gustavshøjde og gustavs klasselokale mm.". Jeg er lidt stuck ved et par opgaver og ville virkelig sætte pris på hvis nogle kunne forklare mig på et ikke specielt matematisk sprog, hvordan jeg løser dem:D Jeg har valgt at omformulere opgaverne. Opgaverne hedder som følgende:

1. Hvordan tegner jeg grafen for f (x)=1/3x+11 500 i evt., geogebra? Plumber jeg det bare ind?

2. Har ret så meget brug for hjælp, til en opgave hvor jeg skal fremstille en tegning af en skitse hvor forholdet mellem længdemålene passer. Synes den er lidt tricky, ville være super hvis i lige kunne forklare. (Vedhæfter lige billede af skitse 1, som jeg skal tegne i det rigtige forhold med målene, samt skitse 2 som er en anden side af klasselokalet).

Hvis nogen kunne hjælpe mig med disse ville det være mega dejligt, håber at få lidt svar i dag:D

Vedhæftet fil:gustavs klasse.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opret en ny tråd, når dit spørgsmål ikke noget med resten af diskussionen i tråden at gøre.

Læs vejledningen til det program du benytter dig af.

Hvad er dine konkrete spørgsmål til opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2014 af Kristianstudenten (Slettet)

Jeg havde lidt problemer med at oprette et nyt spørgsmål (Sorry!). Det jeg egentlig har mest brug for hjælp til, er den opgave jeg også har vedhæftet et billede til. Det jeg bliver spurgt om i opgaven er således: " Fremstil en tegning der viser det samme som skitse 1, men hvor forholdene mellem længdemålene er rigtige. Brug evt. et it-værktøj. Det jeg gerne vil have hjælp til er, således hvilket  it-program jeg kan bruge til at fremstille tegningen med de rigtige forhold, og hvordan jeg skal bruge de tal som står skrevet i skitse 1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Tegn et rektangel med siderne 4,50m x 3,50m . I kontakt med dette nederst til venstre for det tegnes et andet rektangel med siderne 1,50m x 1,70m. Den skrå forbindelseslinie tegnes. Tegn i et passende målestoksforhold.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2014 af Kristianstudenten (Slettet)

Vil du have at siderne skal være 15,75 meter? Har altså ekstremt svært ved denne opgave, så kunne du måske komme med en lidt mere uddybende forklaring? Det ville der sættes stor pris på.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Vælg et passende målestoksforhold så tegningen kan være på dit papir.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2014 af Kristianstudenten (Slettet)

og mener du ikke 2,50x1,70?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej. det lille rektangel har som vandret side længden 6,00m - 4,50m, og dets lodrette side er 1,70m.


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. april 2014 af Kristianstudenten (Slettet)

hvor kommer det 1,50m så fra?


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. april 2014 af Kristianstudenten (Slettet)

Gud hvor jeg sidder og bøvler med den samme opgave du prøvede ihærdigt at forklare mig. Jeg forstår godt at siden 4,5 m og siden 3,5 m skal ganges med hinanden, og så kan jeg lave et størrelsesforhold der eks., hedder 1-20, men forstår ikke hvad du mener jeg skal gøre til sidst. Skal jeg i alt kun tegne et rektangel? Forklar venligst lige det der 1,50x1,70 og den skrå linie en gang til.


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Figuren er sammensat af to rektangler samt en retvinklet trekant. Den retvinklede trekant fremkommer naturligt, når de to rektangler er tegnet ved siden af hinanden. Det lille rektangel har så, som forklaret i #9, siderne 6,0m - 4,50m = 1,50m i vandret retning og 1,70m i lodret retning.


Skriv et svar til: matematik problem.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.