Matematik

matematik

11. oktober 2011 af aastrup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave:

Lad f(x) = ½x + 3 for  x ∈ [-2;4]

a) beregn f(-2), f(1) og f(4)

b) bestem f-1(2), f-1(4) og f-1(5)

 

På forhånd tak! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af mathon

                                          f(x) = y = (1/2)x + 3

                                                  (y-3) = (1/2)x

                                                  x = 2(y-3)

                                                  x = f -1(y) = 2y - 6
som dog ofte
skrives
                                                  y = f -1(x) = 2x - 6


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2011 af AskTheAfghan

f(x) = 0.5x + 3

a) Bestem f(-2), f(1) og f(4) ved at sætte de bestemte x-værdier ind i funktionen.

b) f(x) =      y = 0.5x + 3      ... isoler x,   til sidst skal du lade x = f-1(x)  (venste side)    og   y = x (højre side).

    Ves at bestemme noget, skal du gøre med den samme metode som i opg. a


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.