Matematik

Vinklerne i en trekant

11. oktober 2011 af sashii - Niveau: C-niveau

Hvordan beregner jeg vinklerne i en trekant, når jeg har sidernes længde?

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Cosinusrelation (hvis trekanten ikke er retvinklet, i hvilket tilfælde du kan benytte cosinus, sinus eller tangens til retvinklet trekant).


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt cosinusrelationerne, f.eks.

a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A) ,

hvoraf cos(A) kan isoleres

cos(A) = (b2 + c2 - a2) / (2bc)

med analoge formler for cos(B) og cos(C) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2011 af mathon

brug cos-relationen

                                     til at bestemme vinklen overfor den længste side

                                     nu ved du, at de to sidste vinkler er mindre end den beregnede

brug sin-relationen til at beregne de to sidste vinkler

Tjek at vinkelsummen er 180º              


Svar #4
11. oktober 2011 af sashii

Jeg har vedhæftet en fil, kan I ikke lige se om det er rigtigt? :)

- Hov, nu vil den ikke vedhæftes

       

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Beskriv i stedet din fremgangsmåde og dine resultater her.


Svar #6
11. oktober 2011 af sashii

#5, okay

 

Cos(A) = (b2 + c2 - a2) / (2 * b * c)

Cos(A) = (172 + 222 - 122) / (2 * 17 * 22)

Cos(A) = (289 + 484 - 144) / (2 * 17 * 22)

Cos(A) = 629 / 748

Cos(A) = 0,8409

Vinkel A = 32,76o


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det ser rigtigt ud, forudsat, at a = 12, b = 17, c = 22.


Svar #8
11. oktober 2011 af sashii

#7, har også lige regnet vinkel B og C ud, og de giver tilsammen 180 :) Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Vinklerne i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.