Matematik

Hvordan finder jeg to linjers skæring?

11. oktober 2011 af Sinimini (Slettet)

Hej

Jeg har ligningerne:

y=34,15x + 581,25

y=49,38x + 308,75

 

Hvordan finder jeg deres skæring?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Sæt dem lig hinanden og løs den fremkomne ligning for x. Så indsætter du resultatet i 1 af funktionsforskrifterne, og så har du dit punkt.


Svar #2
11. oktober 2011 af Sinimini (Slettet)

oki, tusind tak;)

hvad kalder man den metode?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Detter lader sig gøre da y=y og derfor er   49,38x + 308,75 = 34,15x + 581,25

Hvis du isolerer x får du x-koordinatet for skæringspunktet, og hvis du så indsætter x i en af ligningerne (det er ligemeget hvilken) så får du y-koordinatet


Svar #4
11. oktober 2011 af Sinimini (Slettet)

tak;)


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg to linjers skæring?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.