Matematik

Svær opgave!

12. oktober 2011 af nej12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 

Heej.. Jeg er blevet stillet opgave følgende opgave: Se vedhæftede fil . Jeg har problemer med underopgave b og c, dog har jeg en ide til at lave b. 

 

Hvis der er nogle der har bare har en lille ide om hvordan hhv. b og c skal laves kunne det være dejligt at diskutere disse.

 


Svar #1
12. oktober 2011 af nej12 (Slettet)

.


Svar #2
12. oktober 2011 af nej12 (Slettet)

Her er begge filer i PDF

Vedhæftet fil:Document1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2011 af peter lind

Det er det samme du har lagt ind  de 2 steder, og der mangler altså oplysninger. Den første del af b er en Taylor rækkeudvikling. Tager man middelværdien af Taylorrækken går det midterste led ud fordi middelværdien af x er μ


Svar #4
12. oktober 2011 af nej12 (Slettet)

Ja. det ved jeg godt.. Jeg har lagt hele opgave ind i PDF.. Det andet gik galt. 

 


Svar #5
12. oktober 2011 af nej12 (Slettet)

Men ja den første del af b) er en taylor udvikling, hvor vi ser at vi tilnærmer os den oprindelige nyttefunktion, idet x ligger tæt på den forventet værdi μ. - Herved fås en god approximation. 

Dog er det mere anden halvdel af B jeg er i tvivl om.. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2011 af peter lind

Du skal bruge sætningen nævnt på den første side E(h(X)) = ∫h(z)f(z)dz med h(x) = U(x). Resultatet gælder iøvrigt for en vilkårlig tæthedsfunktion idet der blot bruges definition af middelværdi og varians


Svar #7
12. oktober 2011 af nej12 (Slettet)

Ja, det er jeg også kommet frem ti,l men kan ikke se hvordan jeg skulle komme frem til at  

 ∫U(z)f(z)dz ≈ U(μ)+1/2*U''(μ)*v

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. oktober 2011 af peter lind

Det bliver U(μ)∫f(z)dz + U'(μ)∫(x-μ)f(z)dz + ½U''(μ)∫(x-μ)2f(z)dz


Svar #9
12. oktober 2011 af nej12 (Slettet)

Burde det ikke være

U(μ)*∫ z* f(z) dz + U'(μ)∫ (z-μ)*f(z)dz + ½*U''(μ)∫(z-μ)^2*f(z) dz

Hvad er forklaringen på at du gangger den forventede værdi af X og  X's varians på ledende? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. oktober 2011 af peter lind

Alle mine x'er burde være z'er. Undskyld

I det første led skal z*f(z) være f(z). Det første z skal altså fjernes


Svar #11
12. oktober 2011 af nej12 (Slettet)

Hm, Hvad er forklaringen på at du gangger den forventede værdi af X og  X's varians på ledende? kan sgu ikke lige gennemskue din måde at løse opgaven på?


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. oktober 2011 af peter lind

Jeg indsætter U(x) direkte i formlen med h(z) og bruger at ∫a*f(z)+g*g(z)*f(z) +c*h(z)*f(z)dz = a∫f(z)dz + b∫g(z)*f(z)dx +c∫h(z)*f(z)dz

hvor a, b og c samt g(z) og h(z) er valgt så det passer til situationen


Skriv et svar til: Svær opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.