Matematik

Hjælp til Mat. Opgave

12. oktober 2011 af Simmenaes (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en aflevring for til imorgen, og en af de opgaver der giver mig stress lige pt. er;

Størrelserne x og y er omvendt proportionale.
For x = 2 er y = 3
Bestem en ligning for sammenhængen x mellem og y, idet svaret begrundes

Kan altså ikke forstå den...

Hjælp ville være godt ;p

-mvh Michelle.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

For omvendt proportionalitet gælder, at

x·y = k ,

hvor k er en konstant.

Find nu konstanten k og angiv sammenhængen

y = k / x .


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2011 af peter lind

At de er omvendt proportionale betyder at y=k/x, hvor k er en konstant.For at finde den præcise sammenhæng skal du finde k. Det gøres ved at sætte de givne værdier ind i udtrykket.


Skriv et svar til: Hjælp til Mat. Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.