Matematik

Matematik hjælp:)

12. oktober 2011 af Aleynaa

Jeg har en opgave som jeg ikke forstår.. den lyder

Ud for en retlinjet kyst ligger Deaf Man's rock, hvorpå der er bygget en automatisk fyr som vist på figuren ( figuren er enretlinjet trekant) bestem klippens afstand fra kysten når sigtelinjen er 500 m længere nede ad kysten danner en vinkel på 44 grader med kystlinjen..

Håber i kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen (i en retvinklet trekant) tan(A) = a/b . Her kendes A og b .


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2011 af peter lind

jeg gætter på at den ene katete er den opgivne længde og den anden katete er afstanden. Brug at tangens til en vinkel i en retvinklet trekant er den modstående katete/ hosliggende katete


Svar #3
12. oktober 2011 af Aleynaa

jamen jeg kender ikke lille a:S? hvordan kan jeg gøre det


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, lille a skal jo findes: a = b·tan(A) .


Svar #5
12. oktober 2011 af Aleynaa

Og hvordan det.. Det her er virkelig noget nyt for mig...... skal man så sige 500 * 44.. og derefter tan-1


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det står der jo ikke i den formel a = b·tan(A), hvor b = 500m og A = 44º . Indsæt i formlen og beregn.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2011 af peter lind

Hvis du ganger tan(A) = a/b får du a = b*tan(A) derefter er det blot at sætte de angivne værdier for  A og b ind i formlen for at finde a


Svar #8
12. oktober 2011 af Aleynaa

nåååår.... så dvs.

a= 500*44=22000

TanA= 22000/500 = 44


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. oktober 2011 af peter lind

Når du sætter ind får du jo 500*tan(44º). Det er ikke det du beregner.


Svar #10
12. oktober 2011 af Aleynaa

jamen sætter man ikke 44 ind i tans plads.. jeg stinker virkelig til det her


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. oktober 2011 af peter lind

Det er A, der er 44º


Svar #12
12. oktober 2011 af Aleynaa

Jeg er forvirret... jeg får jo A til at blive 44..  og hvad skal jeg så gøre


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. oktober 2011 af peter lind

Du skal sætte b og A ind i formlen i #4. Resultatet af det er angivet i #9


Skriv et svar til: Matematik hjælp:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.