Matematik

Ligning

13. oktober 2011 af Rohamas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kunne godt bruge noget hjælp.

Jeg kender formlerne a+2b=c og a-b=3 

+ vi ved at c=9

Bestem a og b

Nogen der kan hjælpe mig med en grundig gennemgang ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2011 af mathon

                         a + 2b = 9 og a - b = 3

       to ligninger med to ubekendte


Svar #2
13. oktober 2011 af Rohamas (Slettet)

Ja, det er det jeg har at arbejde med? Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. oktober 2011 af mathon

 

                         a + 2b = 9             og   a - b = 3 ⇔ a = 3 + b

 hvoraf
                         a + 2b = 9

                         3 + b + 2b = 9

                         3b + 3 = 9

                         b + 1 = 3

                         b  = 2                         som indsat i    a = 3 + b   giver

                         a = 3 + 2 = 5
                

 


Svar #4
13. oktober 2011 af Rohamas (Slettet)

Ja, selvfølgelig...  Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2011 af mathon

               i dette tilfælde var substitutionsmetoden bekvem

men
               for brøkregningssvage matematikaspiranter
               er modsatte koefficienters metode oftest at foretrække


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.