Matematik

løs for x>0 ligningerne.. X^-3/2=64

13. oktober 2011 af anne534 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej er der en der vil hjælpe mig med følgene to opgaver?

 

Løs for x>0 ligningerne??

1) x-3/2=64

2) x0,5=9

tak på forhånd:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

1) √(x-3) = 64

2) √x = 9

Da q√(xp) = xp/q og √x = 2√x


Svar #2
13. oktober 2011 af anne534 (Slettet)

tak for dit hurtige svar!:-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. oktober 2011 af mathon

 

              1)       
                             x-3/2 = 64

                             (x-3/2)-2/3 = 64-2/3

                             x = (641/3)-2 = ((43)1/3)-2 = 4-2 = 1/16


Svar #4
13. oktober 2011 af anne534 (Slettet)

tak:-) dejligt at få tjekket om det var rigtigt:-D


Skriv et svar til: løs for x>0 ligningerne.. X^-3/2=64

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.