Matematik

matematik

13. oktober 2011 af aastrup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt svær ved en opgave, så det kunne være dejligt, hvis en gad at hjælpe mig (:



En efterspørgsel funktion f(x) er givet ved:

f(x) = 1000 - 0,25x

hvor x er prisen i kroner og f(x) er mængden i stk.

a) bestem funktionsudtrykket for den inverse funktion



På forhånd tak! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2011 af SuneChr

Kald f(x) for y så vi får    y  =  - 0,25x + 1000  ⇔  0,25 x  = 1000 - y   ⇔    x  =  ......................

x er da  f -1(y)


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.