Matematik

Tegn linien

13. oktober 2011 af Ahamada (Slettet)

Hej allesammen

jeg har et spørgsmål som jeg ikke helt kan finde ud af

min opagve siger, at jeg skal have tegnet linien (x,2*x+5)  og (x,-x-4)

hvordan finder jeg x? hvordan skal de tegnes???

Tak:):):)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Skal du tegne de to linier med ligningerne y = 2x+5 , hhv. y = -x-4 ?


Svar #2
13. oktober 2011 af Ahamada (Slettet)

ja, det tror jeg. men det står jo ikke på den måde? skal jeg gå udfra at det er y=...? men skal jeg finde x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Bestem koordinaterne til to punkter på hver linie og tegn linierne.


Svar #4
13. oktober 2011 af Ahamada (Slettet)

dvs. sætte dem lige me 0 og find x, ik?


Svar #5
13. oktober 2011 af Ahamada (Slettet)

jeg har fået x1= 2,5 og x2= -4??


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2011 af Kjær1000000 (Slettet)

Du skal sætte tal ind på x'ernes plads. Fx i (x,2*x+5)

x=1

(1;1*2+5)=(1,7)

x=2

(2;2*2+5)=(2,9)

 

Brug punkerne du får ud af disse udregninger, til at lave en ret linie i et koordinatsystem.


Skriv et svar til: Tegn linien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.