Matematik

Matematik - Andengradspolynomier (eller ikke?)

13. oktober 2011 af zoegaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven Lyder:

Aflæs a, b, c for hvert af andengradspolynomierne:

Udregn for hvert af andengradspolynomierne diskriminaten d, og bestem eventuelle rødder. Tegn graferne (helst i Maple) og check om rødderne passer.

 

Og så støder jeg på denne her fætter:

 

k(x)=-9x+6
 

 

mit sprøgsmål lyder så som følger:

1. er det ikke en lineær funktion?

2. kan man finde d, bestemme rødder osv. for denne givne funktion?
2.1 Hvis ja, hvordan?

 

Prøver min lære at snyde mig eller har han evt. fejlformuleret opgaven?

 

På forhånd tak!

 

(ps. se opgave 4 i vedhæftede dokument)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Et 2.-gradspolynomium har formen f(x) = ax2 + bx + c . Aflæs a, b, og c for hvert polynomium.

Teknisk set er funktionen k(x) en lineær funktion; betragtet som et 2.-gradspolynomium er a = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2011 af langbang1 (Slettet)

Skriver man så bare, at ligningen er en lineær funktion, og at der derved ikke kan regnes diskriminant (og eventuelle rødder)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2011 af Kjær1000000 (Slettet)

Da der på en måde er tale om en 2.-gradspolynomium hvor a = 0. Så kan man i princippet godt finde diskriminant og rod. Det vil dog være klogt også at gøre opmærksom på, at man har set at der egentligt er tale om en linær funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan i princippet beregne en diskriminant, hvor a = 0; men man kan ikke bruge den til så meget, da betragtninger vedrørende antal af løsninger, rodformel, toppunktsformel, og lignende, forudsætter, at a ≠ 0 .


Skriv et svar til: Matematik - Andengradspolynomier (eller ikke?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.