Matematik

Ligning

13. oktober 2011 af FCBa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad er facit af: 4/1-x=3/x
OBS.  / = BRØKSTREG 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Mener du

4/(1-x) = 3/x ? Parenteserne er vigtige for at angive, hvad der skal divideres med.

Gang overkors til

4x = 3(1-x)

og isoler x.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2011 af volcom1

4/(1-x)=3/x

gang 1-x over:

4= 3(1-x)/x => 4= (3-3x)/x:

4x+3x=3


Svar #3
13. oktober 2011 af FCBa (Slettet)

Der er ingen parenteser i stykket? :)

Skråstreg står for brøk.

Jeg ved godt at man skal isolere x det er bare hvordan man lige regner den ud det er det jeg har problem med ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, der er muligvis ikke parenteser i din bog, hvis der benyttes vandrette brøkstreger. men her, hvor vi benytter skrå brøkstreger, er det nødvendigt med parenteser for at angive, hvad der hører til tlleren, og hvad der hører til nævneren.

Du burde være i stand til at løse en ligning af formen

4x + 3x = 3


Svar #5
13. oktober 2011 af FCBa (Slettet)

Hvor får du 4x fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man ganger med x·(1-x) på begge sider. Som vist i #1 bliver det til

4x = 3(1-x) ,

der reduceres til

7x = 3


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.