Matematik

Matematik???

14. oktober 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Jeg har brug for lidt hjælp til denne opgave??? (Jeg vil gerne vide hvordan jeg skal bruge denne formel T=½*ha*a?)

Opgaven lyder sådan: I en retvinklet trekant har den ene katete længden 55 og hypotenusen er 71 lang. Hvad er arealet af trekanten???

Man kan bruge denne formel ½*h*g til at finde arealet af en trekant. Ellers kan man bruge denne formel ha er højden på siden a. 

 

PÅFORHÅND TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2011 af peter lind

Du skal først finde en højde eller grundlinje. Den nemmeste højde eller grundlinje at finde er den anden katete. Brug pytagoras til det. Den ene katete er højden og den anden er grundlinjen.


Svar #2
14. oktober 2011 af LeylaDogan (Slettet)

Jeg har løst opgaven sådan her, men jeg vil også gerne lære denne formel T=½*ha*a

a2+b2=c2 ⇔b2=c2-a⇔   b=√(c2-a2) ⇔b=√(712-552)=44,90

A=½*h*g -------   A=½*55*44,90=1234,75

T=½*ha*a -------- ???????


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

T=½*ha*a

a er den ene side i trekanten og ha er højden på siden a

du kan altså bruge a som grundlinie (g) og ha som højde (h), når du regner arealet T ud.

Hvis den ene katede bruges som grundlinien a er den anden katede ha

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har jo beregnet arealet med linien

                 A=½*h*g -------   A=½*55*44,90=1234,75

I en retvinklet trekant er højden ha på kateten a jo den anden katete b.


Svar #5
14. oktober 2011 af LeylaDogan (Slettet)

Er det sådan man skal benytte af formlen???

T=½*ha*a   ⇔ T=½*55*44,90=1234,75

#4 A=½*h*g Det er da ikk e retvinklet trekanter den benyttes af???


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Formlen for beregning af trekantens areal A = (1/2)·h·g gælder for alle trekanter.

I denne opgave, som du regner her, er trekanten retvinklet, og man kan da benytte, at den ene katete kan spille rollen som højde, mens den anden katete kan spille rollen som grundlinien i beregningen af trekantens areal.

Om du kalder trekantens areal for T eller for A er sådan set underordnet, blot du forklarer, hvad du mener med det.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. oktober 2011 af mathon

den ene katete kaldes a = 55

                             b2 = 712 - 55=  2016

 

alternativt:
trekantsareal
                       T = (1/4) · √(b2 - (a-c)2) · √((a+c)2 - b2)                

men
                       T = (1/2)·a·b - som anvist i #6 - er i det retvinklede tilfælde den mest handy og bedst kendte


Skriv et svar til: Matematik???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.