Matematik

eks. aftagende

14. oktober 2011 af Nissen9393 (Slettet)

hej nogle der kan hjælpe mig med denne opgave?

Antallet af giraffer aftager eksponentielt. Efter 2 år var der 3543 giraffer, mens der efter 12 år var 949 giraffer. find antallet af giraffer som en funktion af tiden t målt i år..

Skal jeg så benytte mig af formlen a altså, (x2-x1)√(y2/y1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2011 af peter lind

ja hvis du mener (x2-x1)√(y2/y1) (altså ikke gange)


Svar #2
14. oktober 2011 af Nissen9393 (Slettet)

ja:-)

hvordan finder man så b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2011 af peter lind

ved at sætte en af punkterne ind for eks. y1 = b*ax1 Her mangler du kun at kende b.


Svar #4
14. oktober 2011 af Nissen9393 (Slettet)

jeg får b til det forkerte...


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Forklar, hvad du har gjort i detaljer.


Svar #6
14. oktober 2011 af Nissen9393 (Slettet)

Jeg har brugt den formel for at finde a :-) og den fik jeg til at være, a= 0.75

også har jeg sagt: b*0.755= 4045 og det giver, 17045,6


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man har:

x1 = 2 , y1 = 3543

x2 = 12 , y2 = 949 ,

hvorfor

a = (949/3543)1/(12-10) =0,876576 .

Hvordan får du noget med 5 og 4045 ?


Svar #8
14. oktober 2011 af Nissen9393 (Slettet)

kiggede på den forkerte opgave :)

mente b*0.752= 3543 og det giver, 4680,9


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvordan finder du a = 0,75 ?


Svar #10
14. oktober 2011 af Nissen9393 (Slettet)

mente, 0.88


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Bare du selv har styr på hvilken opgave, du er i gang med.


Svar #12
14. oktober 2011 af Nissen9393 (Slettet)

men er det sådan man regner b ud?


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja. Der skal jo gælde både y1 = b·ax1 og y2 = b·ax2 , så man kan selv vælge, om man vil benytte "1"- eller "2"-datasættet til beregning af b. I begge tilfælde får man

b = 4610,968 .


Svar #14
14. oktober 2011 af Nissen9393 (Slettet)

hvorfor siger min lommeregner at det giver, 4680.94..


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det er vanskeligt her at tage stilling til, hvad du taster ind på din lommeregner. En mulighed er, at der er tastet fejl i tallene i #0.

 

Lille rettelse til #7:

Udtrykket for a skulle naturligvis være

a = (949/3543)1/(12-2) = (949/3543)1/10 = 0,876576

 


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Hvis du bruger a = 0,87 præcis, fås b = 4680,935

Din fejl består derfor i at tilnærme b med 0,87 i stedet for den mere nøjagtige værdi 0,876576 (6 dec).


Skriv et svar til: eks. aftagende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.