Matematik

Ligning løsning

16. oktober 2011 af nillerz (Slettet) - Niveau: B-niveau

180 = 15,73145729 * 0,8915100411 ^x 

 

Hvordan kan jeg løse den? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. oktober 2011 af SuneChr

Tag logaritmen på begge sider og isolér dernæst x

log 180 =  log15,73145729  + x· (log  0,8915100411)

Isolér x og løs ligningen derefter.


Svar #2
16. oktober 2011 af nillerz (Slettet)

kan du skrive den op? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2011 af AskTheAfghan

180 = 15,73145729 * 0,8915100411x

log(180) = log(15,73145729 * 0,8915100411x)

log(180) = log(15,73145729) + log(0,8915100411x)

log(180) = log(15,73145729) + x*log(0,8915100411)     løs videre.. (isoler x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2011 af IsaacN (Slettet)

Hvis du ikke har kunnet løse den endnu, har du løsningen her, med fortsættelse fra #3:

x * log(0,8915100411) = log(180) - log(15,73145729)

-0,049873761x = 1,05850355

x = 1,05850355 / -0,049873761

x = -21,22


Skriv et svar til: Ligning løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.