Matematik

Matematik hjæp

16. oktober 2011 af Mikkel3400 (Slettet)

HJÆLP

Vis hvordan man vha. grænseværdien for differenskvotienten kan finde differentialkvotienten for
f(x) = 3x^2 + 7
Du skal demonstrere vha. deltametoden = 3 trins reglen, som vi har gennemgået på klassen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opskriv udtrykket for differenskvotienten for den pågældende funktion

(f(x0 + h) - f(x0)) / h


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2011 af Euroman28

Ja eller på formen

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har ikke hævet minusparentesen for -f(x) korrekt. For dit udtryk eksisterer grænseværdien ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. oktober 2011 af Euroman28

Andersen,

Du har jo så evig ret i alt det du skriver. Jeg havde glemt paranteserne om -f(x)..

Så der skal jo stå

Og derved har jeg jo så anvendt alle 3 trin i 3-trins reglen for differentation som er

 

1) Opskrevet f'(x)  - check.

2) Reduceret udtrykket for f'(x) - check.

3) fundet grænseværdien - check.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Teknisk set er det ikke tilladt at starte med at skrive f'(x) = ... . Først når man har vist, at differenskvotienten har en grænseværdi for h → 0 , har man vist at funktionen er differentiabel, og at det har mening at tale om f'(x) .

Sådan set burde du også i den detaljerede fremstilling have medtaget det afgørende skridt, hvor man forkorter med h

= limh→0 (6x + 3h) = 6x

for først i det skridt er det klart, at grænseværdien eksisterer.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. oktober 2011 af Euroman28

Jamen f'(x) er da defineret som såfremt f er differentiable, så

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

f'(x) er kun defineret, hvis grænseværdien af differenskvotienten for h → 0 eksisterer.

Du skriver netop, "såfrem f er differentiabel". Det skal jo vises først, at f er differentiabel i x, og det vises netop ved at vise, at differenskvotienten har en grænseværdi.


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. oktober 2011 af Euroman28

Min erfaring Torben er jo at det er vigtigt at de unge kender metoder inden de kan bliver 100% fortrolig med teorien..

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det udelukker da på ingen måde, at metoden formuleres præcist.


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. oktober 2011 af Euroman28

Ja ja, slut herfra.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Matematik hjæp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.