Fysik

Beregne kompressionsprocessens varmeveksling

17. oktober 2011 af ThaDoews (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej igen!

 

Jeg sidder helt fast i denne opgave:

"To−takts krydshovedmotor
d_stempel=0,7m
l_krumtap=1m
l_plejlstang=2,8m
p_1=p_skylleluft=2bar
p_2=p_kompression=110bar
n=1,3
Skylleportene lukker når stemplet har bevæget sig 12% af slaget fra bundstillingen.

Beregn kompressionsprocessens varmeveksling:"


l_slaglængde=l_krumtap·2=1m·2=2m
l_(kompression,start)=(1−0,12)·l_slaglængde=(1−0,12)·2m=1,76m

p_1·V_1^n=p_2·V_2^n ⇒ p_1·(A_stempel·(l_(kompression,start)+h1 ))^n = p_2·(A_stempel·h1 )^n ⇒ p_1·(π/4·d_stempel^2·(l_(kompression,start)+h1 ))^n = p_2·(π/4·d_stempel^2·h1 )^n ⇒ 2bar·10^5·(π/4·(0,7m)^2·(1,76m+h1 ))^1,3 = 110bar·10^5·(π/4·(0,7m)^2·h1 )^1,3  → Solve h1=0,0846m

V_2 = A_stempel·h1 = π/4·d_stempel^2·h1 = π/4·(0,7m)^2·0,0846m = 0,0325m^3


V_1 = A_stempel·h2 = π/4·d_stempel^2·(l_(kompression,start)+h1 ) = π/4·(0,7m)^2·(1,76m+0,0846m) = 0,71m^3

W_(1−2) = 1/(n−1)·(p_2·V_2−p_1·V_1 ) = 1/(1,3−1)·(110bar·10^5·0,0325m^3−2bar·10^5·0,71m^3 )·10^(−3) = 720kJ

 

Jeg ved at Q = -180kJ fra facitlisten, jeg tror at jeg skal regne nogen temperaturer for at kunne finde Q, hvordan keg jeg evt. gøre det med de data jeg har?

 

På forhånd tak!


Skriv et svar til: Beregne kompressionsprocessens varmeveksling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.