Matematik

Matematik

17. oktober 2011 af Studscientpol (Slettet) - Niveau: B-niveau

En kasse uden låg skal kunne rumme 125 . Kassens bredde (målt i dm) er x, og kassens længde (målt i dm) er 2x .
a) Bestem kassens højde udtrykt ved x, og bestem kassens overflade udtrykt ved x.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2011 af PeterValberg

Kassens volumen V er givet ved:

V = h·b·l
125 = h·x·2x
125 = h·2x2

isolér h

Kassens overfladeareal OA:

OA = 2x2+2·(2xh+xh) = 2x2 + 6xh

indsæt det fundne udtryk for h

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.