Matematik

lineære funktioner og den rette linie

17. oktober 2011 af Karinse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg sidder i en opgave omkring lineære funktioner og den rette linie. Syntes dog det er svært. Håber der er nogen som kan hjælpe.

Forklar sammenhængen mellem liniens ligning og den tilhørende graf?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du kender den lineære funktion på formen    y = a·x + b  . Du kender a som hældningen (stigningstallet).

Når du bestemmer funktionstilvæksten, finder du at den afhængige variabel Δy vokser med a·Δx, når den uafhængige variabel x får tilvæksten Δx.

Det betyder, at når du går x henad førsteaksen, så skal du gå a·x op ad andenaksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

y=x        y=3x        y=½x       og          y=-2x

lav for den første  funktion en serie talpar i et skema ("sildeben")

Indsæt punkterne i et koordinatsystem og forbind punkterne med en ret linie Skriv funktionens navn på linien.

Tegn på samme måde de tre andre linier.

Se på en af linierne og find fra tegningen ud af hvilken hældning linien har. Kan du genfinde dette tal i funktionen for linien?

Se også på de tre andre linier, genfinder du hældningen i formelen for den tilhørende funktion?

y=x            y=x+4           y=x-3     

Tegn på samme måde disse tre linier. Se på tegningen. Hvor genfinder du værdierne 0   4   og -3    i funktionernes formeler?


Skriv et svar til: lineære funktioner og den rette linie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.