Matematik

differentiering

19. oktober 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

hvordan differentiere man √x?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2011 af Isomorphician

Hint: √x = x1/2


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. oktober 2011 af IsaacN (Slettet)

Da du ikke har givet brugbart svar regner jeg med at du ikke forstod hvad #1 mente.

f(x) = k * xn

f'(x) = k * n * xn-1


Hvis:
f(x) = √(x)

Har vi som #1 sagde:

f(x) = x(1/2)


f'(x) vil derfor være lig:

f'(x) = (1/2) * x(1/2)-1 = (1/2) * x-(1/2) = (1/2) * 1/√(x) = 1 / (2√(x))

f'(x) = 1 / (2√(x))


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. oktober 2011 af Isomorphician

#2:

Hun har fået svar i sin indbakke, men det var selvfølgelig ikke nemt for dig at vide.


Skriv et svar til: differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.