Matematik

parallelle vektorer (determinant)

21. oktober 2011 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har problemer med at løse denne opgave: 

Bestem i hvert tilfælde de tal t for hvilke vektorerne er parallele.

d) vektor a = ( t 6 ) og vektor b = (1  t+1)

Vektorerne a og b er parallelle netop når det(vektor a, vektor b) = 0 

t* (t+1) - 6 * 1 = 0

t3 + t2 - 6 = 0

Kan herfra ikke komme videre og ved ikke om det sidste er rigtigt. 

Håber nogen kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2011 af peter lind

Brug et CAS værktøj til at løse den ligning.


Skriv et svar til: parallelle vektorer (determinant)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.