Matematik

Ligninger!

23. oktober 2011 af 0000000 (Slettet)

Hej :-)

Jeg har de her ligninger, men jeg ved ikke hvordan jeg skal løse dem. Nogen der kan hjælpe?

a-4a+6a

2*(3-a)+4

(x-3)^2

Jeg har også denne opgave:

En dreng er x år gammel. 

Hans søster er 3 år ældre.

Tilsammen er de 35 år gamle. 

Jeg har så selvfølgelig udregnet at drengen er 16 år gammel, men så står der at man skal beskrive sammenhængen med en ligning. Jeg har så skrevet 35-x+3, men jeg tror ikke det er rigtigt?? Nogen der kan hjælpe med den?

Tak :-)

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2011 af Walras

Det første er ikke ligninger. Du skal bare forkorte udtrykkene. Sæt lighedstegn imellem dine skridt.

Du kan sagtens løse dem. Jeg tager den sidste for at vise, hvordan

(x-3)2=(x-3)(x-3)=x2-3x-3x+9=x2-6x+9

Sådan gør du bare med resten.

Du skal opstille en ligning for at udregne alderen på drengen. Lad x være drengens alder. Da er hans søster x+3 år gammel. Summen af disse aldre skal være lig 35 år, så

x+(x+3)=35,

der løses

2x+3=35 <=> 2x=32 <=> x=32/2 <=> x=16,

så drengen er altså 16 år, hvormed søsteren må være 19 år.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2011 af KamillapigenXD (Slettet)

 

En dreng er x år gammel.

Hans søster er 3 år ældre.

Tilsammen er de 35 år gamle.

 

X= drengens aldre

y= søsters aldre

 

du ved at drengens er de 3 år ynger end y

X=y-3

og du ved at y er de 35 år minus x.

Y=35-x

nu da du ved hvad y er kan du skrive det her (    X=y-3   )  til:

X=(35-X)-3

så skal du ophæve panktesen det nemt da det er en pluds panktes

X=35-X-3

så vil vi havde X på den ene side det går vi ved at pludse x på begge sidre:

x+x=35-X-3+X

det bliver til:

2X=35-3

bliver til:

2X=32

x=16

så skal du finde Y, og Y var:

Y=35-x

og vi ved nu hvad X er:

y=35-16

Y=19

sådan :D


Skriv et svar til: Ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.