Matematik

Løsning af en ligning

23. oktober 2011 af FCBa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ligningen hedder:

2/x+x/2=-2

jeg har brug for hjælp til den da jeg ikke kan få det til at hænge sammen! :)

/ = Brøkstreg


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2011 af mathon

 

                 (2/x) + (x/2) = -2             x≠0               multiplicer med 2x på begge sider

                 2x((2/x) + (x/2)) = -2·2x

                 4 + x2 = -4x

                 x2 + 4x + 4 = 0

                 (x+2)2 = 0

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2011 af AskTheAfghan

(2/x) + (x/2) = -2    find fællesnævner og isoler x til sidst.


Skriv et svar til: Løsning af en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.