Matematik

Gennemsnitlig årlige vækst

23. oktober 2011 af matematiklytter (Slettet)

Væksten for firma A over en 7 års periode har for hvert år været 3%, 9%, -20%, 10%, 17%, -3% og 14%

Beregn den gennemsnitlige årlige vækst

Er det bare 3+9-20+10+17-3+14 / 7 = 4,29 % ??

Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Resultatet for den gennemsnitlige årlige vækst er

r = ( 1,03·1,09·0,80·1,10·1,17·0,97·1,14 )1/7 - 1


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2011 af mathon

 

                    p7 = ((1,03·1,09·0,80·1,10·1,17·0,97·1,14  -  1)·100)%


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

# 1 er korrekt.

Vil du have væksten i % skal du gange # 1's tal med 100


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2011 af mathon

#2 rettelse af eksponentudfald

 

                    p7 = ((1,03·1,09·0,80·1,10·1,17·0,97·1,14  -  1)1/7·100)%


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

# 4

Er det ikke bedre at uddrage 7'roden inden 1-tallet trækkes fra?

- I lighed med # 1 ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. oktober 2011 af mathon

det er meget, meget bedre,
da det jo så bliver korrekt     :-)
det var dog ubegribeligt fjumset-travlt

 

 

                    p7 = ((1,03·1,09·0,80·1,10·1,17·0,97·1,14)1/7  -  1)·100)%

 

 


Skriv et svar til: Gennemsnitlig årlige vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.