Matematik

Ligebenet trepez

24. oktober 2011 af Justme92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber der er nogen der kan hjælpe mig, opgaven er vedlagt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du må kunne se, at siden AB er hypotenuse i en ligesidet, retvinklet trekant med kateterne h og h .

Benyt udtrykket for arealet til at udtrykke (a+b) som funktion af h, og derved kan omkredsen også udtrykkes som funktion af h.


Svar #2
24. oktober 2011 af Justme92 (Slettet)

Jamen er det så bare at skrive A = ½h(a+b), og så har man udtrykt A og B?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, man finder (a+b) udtrykt ved A = 10 på den måde.


Svar #4
24. oktober 2011 af Justme92 (Slettet)

Hvordan har du fundet ud af, at A = 10?


Svar #5
24. oktober 2011 af Justme92 (Slettet)

Og hvordan kan man utrykke omkredsen som funktion af h?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis man læser opgaveteksten, støder man på sætningen

"Det oplyses endvidere, at arealet af trapez ABCD er 10"

En forudsætning for at kunne løse opgaven er, at man læser opgaveteksten.

#5

Omkredsen af trapezet er summen af længderne af dets fire sider:

O = |AB| + a + |CD| + b

Trapezet er ligebenet, så |CD| = |AB| . Siden |AB| er blevet udtrykt som funktion af h, og man har lige bestemt (a+b) som funktion af h.


Svar #7
24. oktober 2011 af Justme92 (Slettet)

så man kan faktisk skrive a + b + h?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man kan skrive hvad som helst. Dermed være ikke sagt, at det giver mening. Hvad skulle det repræsentere?


Svar #9
24. oktober 2011 af Justme92 (Slettet)

Du sagde selv, at h = |AB| og |AB| = |DC|, så derfor må man vel også kunne skrive a + b + h?


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det har jeg bestemt ikke skrevet noget om, at h = |AB| . Det var måske en ide, at du også læser svarene på dine spørgsmål. Gå tilbage og læs #1 og #6 .


Svar #11
25. oktober 2011 af Justme92 (Slettet)

Nej okay, du skrev at: "Siden |AB| er blevet udtrykt som funktion af h, og man har lige bestemt (a+b) som funktion af h". og dermed troede jeg, at man bare kunne skrive h, og jeg læser alle mine svar, har bare misforstået dem.

Og har læs #1 og #6, men jeg forstår det virkelig ikke så.


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Man skal fdrst udtrykke sidelængden |AB| som funktion af h.


Skriv et svar til: Ligebenet trepez

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.