Matematik

Hjælp til lidt matematik

24. oktober 2011 af Kautha (Slettet)

Hej, jeg har fået denne opgave her, hvad gøre jeg.

Bestem ved håndkraft ligningen for den tangent til grafen for funktionen f med forskrift

f(x)=2*x^2+5x+8

Der har stigningstal 1.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f'(x0) = 1 for at finde x-koordinaten x0 til røringspunktet. Benyt dernæst tangentligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

1: Find den afledte funktion f '(x).

2: Du ved så, at tangenten skal have hældningstallet 1, og ved derfor, at f '(x0) = 1. Beregn x0.

3: Brug tangentligningen til at opstille en ligning for tangenten.


Svar #3
25. oktober 2011 af Kautha (Slettet)

HVordan udregner man f'(x0) ?


Skriv et svar til: Hjælp til lidt matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.