Matematik

Matematik, hjælp!

25. oktober 2011 af olav1000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sammenhængen mellem maksimal relativ væksthastighed V (målt i døgn^-1) og kropsmasse M (målt i gram) for flercellede vekselvarme dyr er givet ved

log V = -1,64 - 0,27logM

a) Bestem log V, når M = 3000

b) Bestem V som funktion af M

 

Det er opgave b jeg ikke kan finde ud af, som jeg håber en anden vil hjælpe mig med???

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at hvis y = log(x), er x = 10y , så

V = 10log(V) = 10-1,64-0,27·log(M) = 10-1,64 · M-0,27


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2011 af peter lind

Brug at  10log(x) = x


Svar #3
26. oktober 2011 af olav1000 (Slettet)

hvordan kan det være at 10-1,64-0,27·log(M) = 10-1,64 · M-0,27?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2011 af mathon

 

                ...er forklaret i #1

       repeter dine logaritme-formler


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det følger af regnereglerne for potenser:

10a+b = 10a · 10b ,

10ab = (10a)b ,

og af regneregler for logaritmer

log(ab) = b·log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2011 af mathon

samt
             10a-b = 10a / 10b


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2013 af Lestrange (Slettet)

Er #1 svaret på opgaven? V = 10-1,64 · M-0,27?

 

Mvh. Ristedorte


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2013 af peter lind

Det er svaret på spørgsmål b i opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. marts 2013 af Jupit (Slettet)

Hvordan laver man a) ? 


Brugbart svar (1)

Svar #10
19. marts 2013 af peter lind

Man erstatter M med 3000 i funktionsudtrykket


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. marts 2013 af Jupit (Slettet)

Ok, har prøvet, men får et lidt mærkeligt resultat? I inspire skriver jeg: −1.64-0.27*log(3000,10) ? −2.57882 kan dette passe? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. marts 2013 af peter lind

det er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. marts 2013 af Jupit (Slettet)

Super! Tusind tak ! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. september 2013 af Susanna4578 (Slettet)

Er svaret på opgaven? V = 10-1,64 · M-0,27?

ELLER

Skal man sætte 3000 ind i M's plads??? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

I a) skal man beregne V for værdien M = 3000 , så man skal indsætte M = 3000 i udtrykket for V . Man beregner log(V) og dernæst V.

I b) er svaret selv funktionsudtrykket for V(M) .


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. september 2013 af Susanna4578 (Slettet)

Jeg har stadig ikke helt forstået det, altså det ENDELIG svar er det: 

V = 10log(V) = 10-1,64-0,27·log(M) = 10-1,64 · M-0,27

?? Er det rigtigt hvis jeg skriver det her som et endelig svar. 


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Svaret for b) står i #1. Det skal skrives ordentligt med eksponenter.

Svaret i a) skal faktisk kun være værdien af log(V) når M = 3000 . Det korrekte svar er givet i #11


Brugbart svar (0)

Svar #18
07. marts 2019 af Vifslen (Slettet)

Hey hvad betyder svaret i opgave a så helt præcist?

Har skrevet at den maksimale relative væksthastighed for flercellede vekselvarme dyr er 0.00264/døgn når kropsmassen er 3 kg. Hvis det er rigtigt hvad betyder svaret så?


Brugbart svar (0)

Svar #19
08. marts 2019 af mathon

Hvis det er rigtigt hvad betyder svaret så?

...at den maksimale relative væksthastighed for flercellede vekselvarme dyr med vægten 3 kg
   er 0.00264 g pr døgn.


Skriv et svar til: Matematik, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.