Matematik

Matematik problemer.

25. oktober 2011 af Milla97 (Slettet)

Hej. Jeg har lidt problemer med ligninger, og jeg har aldrig haft problemer i marematik før. Håber I kan hjælpe med at forklare hvordan man løser ligningerne rigtigt.  :-)

Fx 

3q+2r=14                              a+3b=5

q+2r=6                                   3a+2b=8

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af DitSvar (Slettet)

Ligningerne kan man ikke løse når der er

nul konstanter andet ind 14 (i 3q + 2r = 14)

man bliver nød til at have en konstant fx.

3x + 3 = 14

 

Bogstaver i en ligning er variabler.

Variabler er noget som kan være hvad som helst.
 

Konstant er noget der er kun (dette) fx. 1 er 1 det kan ikke være andet.

 

(Har aldrig hørt om de der ligninger før)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2011 af PeterValberg

Nu stiller jeg lige et hurtigt spørgsmål... skulle der eventuelt være tale om to ligninger med to ubekendte ?

således at ligningerne:

3q + 2r = 14
q + 2r = 6

hører sammen og danner et ligningssystem (for så er q = 4 og r =1)

og ligningerne

a + 3b = 5
3a + 2b = 8

hører sammen ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2011 af DitSvar (Slettet)

ind = end 

noget ikke at rette :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2011 af PeterValberg

Skulle mene at der er tale om to ligninger med to ubekendte (som jeg skriver i #2)
ellers giver opgaven ikke meget mening

Milla97 (#0) er det noget, I har arbejdet med på det sidste ? (to ligninger med to ubekendte altså)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
25. oktober 2011 af Milla97 (Slettet)

Opgaven siger: Løs hver af disse par af samtidige ligninger 

a+3b=5

3a+2b=8


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så har pvm jo ret i sin formodning i #2 og #4 om, at der er tale om ligningssystemer med to ubekendte. Benyt lige store koefficienters metode, eller substitutionsmetoden til at løse ligningerne.


Skriv et svar til: Matematik problemer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.