Fysik

Udregning af afstand ved hjælp af F=m*a

26. oktober 2011 af Metzschjensen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

jeg har arbejdet lidt med Newtons 2. lov med ligningen F=m*a. ud fra den har jeg prøvet at udarbejde mig til en metode hvorpå jeg kan jeg kan måle en afstand ved at slippe et objekt fra en klippeskråning elelr noget lignene og derefter tage på hvor lang tid den er under vejs og så beregne afstanden end ved hjælp af tiden og den viden at tyngdeacceralertionen er 9,82, men jeg har problemer med at opsætte den omvendte ligning da objektet hele tiden accerelerer

på forhånd mange tak fordi i gad tage jeg tid til mit spørgsmål :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Du ved den falder med F = mg = ma, men det er jo en kraft du har på venstresiden. Den formel der egentlig kan bruges hvis du regner uden luftmodstand er:

afstand = 1/2g*t^2

Altså hvis det er lodret fald og starthastigheden er 0.


Svar #2
26. oktober 2011 af Metzschjensen (Slettet)

okay lyder lige som det jeg mangler, men kan du kort forklare hvorfor den ser såden ud. kan fx. ikke lige se mig ud af hvorfra det med en halv kommer ind i billedet 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2011 af hippo746 (Slettet)

fordi man ved følgende (har du haft diffenrentialligninger ?)

dv/dt = a

d2x/dt2 = a

dx/dt = a*t

x = 0,5*a*t2

hvor x er afstanden, a er tyngdeacc. og t er tiden


Svar #4
26. oktober 2011 af Metzschjensen (Slettet)

har ikke haft diffenrentiallingninger endnu men plejer at være rimlig skarp til ligninger med både flere ubekendte og andengrads polynumor. så skulle mene at jeg godt ville kunne forstå det.

jeg ved selvfølgelig ikke om det er noget man lige kan sætte sig ind i umildtbart men er villig til at at give det et skud hvis du er.

så hvordan fungerer den d værdi du har indsæt ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2011 af hippo746 (Slettet)

d = deviation = afledte

man skal integrere a mht. tiden t for at få dv/dt = v

og det gør man så også med stedkoordinaten x.

Du kan sige det sådan her. hastigheden er den 1. afledte af stedkoordinaten og acc. er den 2. afledte.


Svar #6
27. oktober 2011 af Metzschjensen (Slettet)

Okay er ikke helt med på hvad v er, men det er nok en tand for meget viden på en gang :d


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2011 af mathon

 

            ...og for avanceret matematik for 8. klasse - selv om Metzschjensen er godt med   :-)


Skriv et svar til: Udregning af afstand ved hjælp af F=m*a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.