Matematik

Matematik hjælp søges!

26. oktober 2011 af chella21 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg håber i kan hjælpe min veninde og jeg. 

Jeg vil spørge om hvordan viser et målestoksforhold på en tegning?.

Vi har aldrig forstået målestoksforhold, vil i forklare hvad det er? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2011 af Streepz (Slettet)

Målestoksforhold
Når man tegner en formindskelse eller forstørrelse af en figur, vil en bestemt afstand i virkeligheden blive gengivet som en anden afstand på tegningen.
Forholdet mellem afstanden på tegningen og afstanden i virkeligheden, kaldes målestoksforhold.

Hvis du måler 1 cm på kortet, er der 200 000 cm i virkeligheden.
Måler du 2,4 cm på kortet er der
2,4×200 000 cm = 480 000 cm = 4,8 km i virkeligheden.

Hvis du afsætter en længde på 10 cm på papiret når du måler en længde på 10 m = 1000 cm, har du brugt et målestoksforhold på 10 : 1000


Svar #2
26. oktober 2011 af chella21 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! (-: 


Skriv et svar til: Matematik hjælp søges!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.