Matematik

Lineær funktion

26. oktober 2011 af mossing (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa derude.

Jeg sidder med en opgave, der lyder således:

Opstil regneforskriften for den linære funktion, hvis graf skærer andengradspolynomiets graf i (-1,y1) og (2,y2).

Jeg er med på, at jeg skal finde ud af, hvad a og b er, før jeg kan opsætte regneforskriften, men hvordan finder jeg a og b ud fra disse informationer?

Man kan vel ikke isolere a således: a=0*x+b, kan man? Og isolere b således: b=(0-a/x). Eller er det helt forkert?

Håber I kan hjælpe, og tak på forhånd. :-)

 


Svar #1
26. oktober 2011 af mossing (Slettet)

Hov, der skulle selvfølgelig stå: b=(0-a)/x. :-)


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.