Matematik
kan hjælpe med at løse den plzz jeg får en forkert reslutat
f(x)=1/2x2 og g(x)=4-x, for 0 ≤ x
A(M1)=∫20 (g(x)-f(x))dx = 14/3
jeg har løst opgave b og reslutatet blev M1=14/3
men opgave b er punktmængden M1 drejes 360º om y-aksen. derved fremkommer et omdrejningslegeme.
bestem ved hjælp af stamfunktion volumenet af dette omdrejningslegeme.?
er formlen ikk v=2*π*∫ba x * f(x)dx
og når jeg taser det ind på lommerregneren for jeg en forkert reslutat det skal give 20π/3
håber i hjælper mig da jeg har mange slags af den samme opgave og fra jeres hjælp kan jeg sikkert regne selv de andre :)
Svar #1
26. oktober 2011 af peter lind
nej formlen er π∫x2dy. Læg mærke til at der er rumfanget og drejning om y-aksen ikke x-aksen, som der normalt gives former for.
Svar #2
26. oktober 2011 af mathon
hvis det er M1 som skal drejes om y-aksen
gælder
2π·0∫2 x ·(g(x) - f(x))dx
svarende til
2π*∫(x*(g(x) - f(x)),x,0,2)
Svar #3
26. oktober 2011 af eliat (Slettet)
tusin tak for hjælpen jeg brugte en forkert formel derfor fik jeg en forkert reslutat
men tusin tak for hjælpen :)
Skriv et svar til: kan hjælpe med at løse den plzz jeg får en forkert reslutat
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
