Matematik

2 matematikopgaver

26. oktober 2011 af studieportalenxxx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle! Jeg sidder lidt fast i et matematiksæt, den ene af opgaverne forstår jeg overhovedet ikke, så jeg håber at der er nogle derude, der måske kunne hjælpe mig med at forstå hvad jeg skal? Den anden mangler jeg kun en lidt af.

opgaverne er vedhæftet som dokument

 

12: det er denne opgaver jeg ikke forstår. Er der nogen der kan forklare hvad jeg skal?

13:
a)   Ohalvcirkel= (2πr)/2 => π·r
      Obed= π·r + 2r·2 + 2h => π·r + 4r + 2h => r(π + 4) + 2h

b)   Ahalvcirkel= ((4/3)π·r3)/2  
      Afirkant = h · 2r

     Abed= ((4/3)π·r3)/2 + h·2r

h = (-((π+4)·r-x)/2

h sættes ind i Abed     =>    Abed = ((4/3)·π·r3) /2 + ((-((π+4)·r-x)/2) · 2r    => 
Abed = (r · (2 · π · r2 - 3 · (π+4) · r + 48) /3

Er det rigtigt?

det virker godt nok lidt uoverskueligt, men håber det er til at forstå? Tusind tak på forhånd :-)

Vedhæftet fil: OPGAVE12og13.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 12.

Benyt differentialligningen til at beregne dN/dt til tiden t = 0. Ligningen skal ikke løses, man skal blot indsætte.

Opg 13.

Omkredsen er ikke korrekt. Man skal ikke rundt om hele rektanglet. Omkredsen består af en halvcirkel, plus tre af rektanglets fire sider.

Arelaet er heller ikke korrekt. Du blander kuglens rumfang sammen med cirklens areal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Obed er ikke rigtig, du har 2r med en gang for meget

Ved udregning af bedets areal har du brugt kugens rumforn i stedet for cirklens areal


Svar #3
26. oktober 2011 af studieportalenxxx (Slettet)

#1
nå jo, det kan jeg godt se: Omkreds: r(π + 2) + 2h

 

#2
ja, det er jo ikke helt det samme ;-)
så Areal: π · r2 + h · 2r

Det skal bare kun udtrykkes ved r, så ved ikke helt hvad jeg gør så? Og der står at omkredsen er 16, skal det så ikke flettes ind et sted?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så benytter man, at omkredsen O er = 16 til at udtrykke h ved r, og dette udtryk indsættes så i det korrekte udtryk for bedets areal.


Skriv et svar til: 2 matematikopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.