Matematik

Matematik - hjælp!

27. oktober 2011 af Streepz (Slettet)

Hej! 

Jeg skal have hjælp til at løse et par regnestykker, og så har jeg også et spørgsmål, som omhandler brøker.

a) 3a + 4 + 8a - 2 =
b) a - 7 + 3 - 4a =
c) (x+5) + (x-3) =
d) - (2x + 4) =

Hvordan forkorter jeg en brøk, hvis tallene er ulige? Fx 13/33


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

saml a-er for sig og tal uden a for sig

hæv parenteserne (se i din bog hvilken betydning tegnet foran parentesen har) og saml x-er for sig

Hvis der ikke findes et tal der går op i både tæller og nævner kan en brøk ikke forkortes.

Det er meget vigtigt at du sætter dig ind i de grundlæggende ting (som bruges i a, b, c og d) ellers får du store problemer fremover. Du har en matematikbog, læs i den og arbejd med tingene til du har helt styr på dem.


Skriv et svar til: Matematik - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.