Matematik

Opstilling af diff. ligning.?!

28. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Heeej, jeg har denne ligning, som skal laves om til diff. ligning. Nogle der kan hjælpe?

Jeg er lidt lost...


http://peecee.dk/uploads/102011/aa_big_thumb.gif

der er opgaven :)

https://www.studieportalen.dk/forums/Getfile.aspx?filename=\forums\files\1085648.pdf&alias=opgave2%20til%20onsdag%20d.%2026%20oktober.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at F = m·a = m·(dv/dt) = m·v'


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2011 af peter lind

Nu skriver du lovlig lidt om opgaven. Du skal formentlig indsætte F = m*a = m*dv/dt


Svar #3
28. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

Sådan nu opgaven opdateret. Det opgave 1..


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kan stadig bruge forklaringerne i #1 og #2.


Svar #5
28. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

Helt præcist, hvad betyder:

first-order nonlinear ordinary differential equation?

Vi har en lille diskussion i vores gruppe..


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2011 af peter lind

Det er en ligning af formen F(y', y, x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2011 af NejTilSvampe

yep, første orden fordi det højeste differential orden er 1 (y') og , x er med fordi den ikke er homogen. 


Svar #8
28. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

Men betyder det at grafen er en linæer og hvorfor? Forklaring tak, er lidt lost.. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. oktober 2011 af peter lind

Nu spurget du om en ikke lineær differetialligning. En lineær differentialligning af første orden har formen f(x)*y'+g(x)*y+h(x) = 0. Det lineære har ikke noget med nogen graf at gøre. Det henviser til at ligningen er lineær i y' og y


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Den aktuelle differentialligning er ikke-lineær, fordi den ubekendte funktion v indgår med v2 i et af leddene. Som Peter Lind forklarer i #9 har det noget at gøre med ligningens struktur, om den er lineær eller ikke-lineær.


Skriv et svar til: Opstilling af diff. ligning.?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.