Matematik

Lineær funktion

28. oktober 2011 af andreassickolesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vil rigtig gerne have hjælp til denne opgave, da jeg ikke forstår noget af det.

 

For at løse denne opgave skal vi kende til følgende sætning:
Sætning 0.1
To rette linjer står ortogonalt (vinkelret), når produktet af de to linjers hældning
giver −1.
f(x) = ax + b står vinkelret på g(x) = cx + d hvis ac = −1.
Opgaven: Linjen L har ligning y = ½ x + 3. Bestem ligningen for linjen m, som
er vinkelret på L og går gennem punkt ( 3 over 2, 1 over 4)
Delopgave 3:
Find skæringspunktet mellem de to rette linjer f(x) = 3x−4 og g(x) = −4x+1.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Man finder skæringspunktet mellem de to grafer f(x) og g(x) ved at løse

f(x) = g(x)


Svar #2
28. oktober 2011 af andreassickolesen (Slettet)

Vil det sige at man skal lave det som en sammensat funktion?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Nej, dvs at du skal løse ligningen

3x−4 = −4x+1


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.