Matematik

Hjælp! Skal afleveres i aften!!!

28. oktober 2011 af Jupit (Slettet)

Hej. Jeg har brug for noget hjælp til nogle logaritmeopgaver. Opgaven lyder som følgende:

Parvis er nedenstående udtryk lig med hinanden. Angiv, hvilke der hører sammen og vis ved hjælp af omskrivninger, at det er rigtig.

Et eksempel er disse to:

Jeg ved at de parvis hører sammen, fordi de giver samme facit. Men hvordan viser jeg ved hjælp af omskrivniger, at de hører sammen?

a=2log(2)

e=1/2log(16)

 

Jeg vil også gerne have hjælp til, hvordan jeg med omskrivninger viser, at de her to hører sammen:

 

b=log(20)-1/2log(16)

d= 1/3log(125)

 

Håber på hurtige svar ;)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2011 af peter lind

Du skal bruge følgende regneregler

Log(ak) = k*log(a)

log(a/b) = log(a)- log(b)


Svar #2
28. oktober 2011 af Jupit (Slettet)

Dem har jeg prøvet at bruge, men det er jo to regneregler som ikke er lig hinanden? Hvordan ville du gøre det?

Men hvordan kan log(135^1/3) være lig med log(20/kvadratrod af 16)? Det er jo to forskellige former? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2011 af SuneChr

2 =  √ (24)

20 / √ (24)  =  5  =  3√ 125

Brug nu logaritmereglerne til at verificere ovenstående.

# 0 :   e må helst ikke bruges her, da e er forbeholdt grundtallet for den naturlige logaritme.

Ved godt, at du sikkert har det fra lærebogen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. oktober 2011 af peter lind

beregn 1251/3  og 20/kvrod(16)


Svar #5
28. oktober 2011 af Jupit (Slettet)

Det giver det samme, men jeg kan ikke se hvordan at jeg skal omskrive udtrykkene til at være ens, som der står i opgaven? Jeg forstår godt det I fortæller, men ved ikke om jeg fortolker opgaven forkert så, eller er det godt nok at skrive det som i har sagt ovenfor? Troede bare at man skulle omskrive, så det ene udtryk blev ens med det andet.


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. oktober 2011 af peter lind

Så har du jo løst opgaven. Hvis 1251/3 = 20/kvrod(16) er log(1251/3) = log(20/kvrod(16))


Svar #7
28. oktober 2011 af Jupit (Slettet)

Nårh, okay. Troede bare at jeg skulle forklare meget mere. Tusind tak for hjælpen :-) !


Skriv et svar til: Hjælp! Skal afleveres i aften!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.