Matematik

Fra parameterfremstillingen, til det endelige punkt!

29. oktober 2011 af MarieBlendstrup (Slettet)

Hej (-: 
Jeg har skulle beregne et punkt via parameterfremstilling, og retningsvektoren mellem to punkter... 

Jeg er nået frem til: 

(x,y,0)=(-3,2;6,4;10,8)+t*(-3,2;-6,4;7,2) 

Jeg ved at z, skal være nul, for det er jeg blevet oplyst. 

Men hvordan får jeg resten af punktet udregnet? 

Hvad er t? 

Har en TI-89, så hvis nogen kunne forsklarer hvordan det kan gøres på den, ville det være dejligt, da det er rart at kunne (-; 

Knus og fortsat god weekend, 

Marie. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

t er en parameter. Når t gennemløber R , gennemløber (x,y,z) alle punkter på linien.

Du skal så finde den værdi af t, der giver z = 0, dvs løs ligningen 10,8 + 7,2t = 0 . Indsæt så den fundne værdi af t i parameterfremstillingen til beregning af x- og y-koordinaterne.


Svar #2
29. oktober 2011 af MarieBlendstrup (Slettet)

Mange tak for svaret, det var rigtig brugbart! 


Skriv et svar til: Fra parameterfremstillingen, til det endelige punkt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.