Matematik

Nulregen 3x^2 = 0

29. oktober 2011 af inzaghi (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej 

Hvordan bestemmer jeg nulpunkterne/punktet for 3x^2

Kan ikke få det til at gå op når jeg siger 3x^2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt nulreglen på ligningen 3·x·x = 0


Svar #2
29. oktober 2011 af inzaghi (Slettet)

Tak

Hvad med denne ligning? den er lidt sværere:


5x^4-25x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2011 af PeterValberg

5x4 - 25x = 0
x(5x3 - 25) = 0
x = 0   ∨  5x3 - 25 = 0
x = 0   ∨  5x3 = 25
x = 0   ∨  x3 = 5
x = 0   ∨  x = 51/3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sæt fælles faktorer uden for parentes:

5·x·(x3 - 5) = 0


Svar #5
29. oktober 2011 af inzaghi (Slettet)

super!

Lige et andet tilfælde. Passer dette?

f(x) = x3 - 8x
 

x(x2-8)
x = 0 v x2-8 = 0
x = 0 v x2 = 8
x = 0 v x = 81/2

?


Svar #6
29. oktober 2011 af inzaghi (Slettet)

Undskyld, jeg mener:

x(x2-8)
x = 0 v x2-8 = 0
x = 0 v x2 = 8
x = 0 v x = √8


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen x2 - 8 = 0 har to løsninger:

x2 - 8 = 0 ⇒

(x - √8)(x + √8) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

- og √(8) kan redceres til 2√(2)


Skriv et svar til: Nulregen 3x^2 = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.