Matematik

Hjææælp det haster ;S

30. oktober 2011 af hejhej456 (Slettet)

Bestem tallet a, så x=4 er løsning til ligningen

a * /x = 3x-2

/ står for kvadratrod, da jeg ikke vidste hvordan man laver et kvadratrodssymbol.

Jeg forstår ikke helt hvad det er man skal her.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Indsæt 4 i stedet for x i ligningen og isoler a


Svar #2
30. oktober 2011 af hejhej456 (Slettet)

Det har jeg prøvet men jeg synes ikke rigtig det giver det rigtige facit..


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

så lad os se hvordan du har gjort


Svar #4
30. oktober 2011 af hejhej456 (Slettet)

a*2 = 3*4-2

a*2-2 = 3*4-2-2

a=8

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

a*2 = 3*4-2   dette er ok

2a=12-2        fortsæt herfra


Svar #6
30. oktober 2011 af hejhej456 (Slettet)

a=5 

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Ja det passer

Hav lidt mere tålmodighed mæst gang


Svar #8
30. oktober 2011 af hejhej456 (Slettet)

Okay tusind tak :)


Skriv et svar til: Hjææælp det haster ;S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.