Matematik

matematik

30. oktober 2011 af emma66 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 3: Jeg påstår, at ?(a+b)?^2=a^2+b^2+2ab.
Vis ved et eksempel, at det virker fornuftigt.
Vis, at det gælder for alle værdier af a og b.(Hint: gang parentesen på venstre siden ud).

 

hvad gør jeg??? hjælp 

 </o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

(a+b)?^2=a^2+b^2+2ab.

(a+b)2 =(a+b)(a+b)=

a*a+a*b+b*a+b*b=

a2+ab+ab+b2=

a2+2ab+b2=

a2+b2+2ab


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2011 af lucillepostej (Slettet)

venstresiden hedder: 

 

(a+b)^2 hvilket er det samme som (a+b)(a+b)

Gang så de to parenteser med hinanden, så skulle du gerne opnå samme resultat som der står på højresiden. 

 


Svar #3
30. oktober 2011 af emma66 (Slettet)

okay, mange tak :-)!


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.